• 6. junij 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 7. junij 2018 na Vrhniki: Pohod s kulturnim programom: Pot po Cankarjevih obeležjih. DUV
  • 11. junij 2018 ob 18. uri, Planina nad Vrhniko: Besedne igre z Ano Porenta: Literarnica. CKV, JSKD OI Vrhnika
  • 13. junij 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 13. junij 2018 ob 17. uri, CSH: Društvo upokojencev pred Cankarjev hišo: Kulturni program. DUV, ZIC
  • 14. junij 2018 ob 10. uri na Zaplani: Začetek Simpozija Zaplana 2018: Ivan Cankar. Simpozij Zaplana
  • 15. junij 2018 ob 21. uri, Športni park Vrhnika: Argonavtski dnevi 2018: Juš Milčinski: Ivan vs. Jazon; Koncert Big band RTV SLO, O. Simfonika, MePZ Mavrica. ZIC
  • 17. do 23. junij 2018, Vrhnika: Argonavtski dnevi 2018: Mednarodni kiparski simpozij: Ivanu v spomin. MMG
  • 17. junij 2018 ob 12. uri v SM: Argonavtski dnevi 2018: 11. srečanje priseljenih občanov z domačini: Tu smo doma. TDB
  • 18. junij 2018 v Celovcu: Bralna značka: Razstava Cankar v stripu. SPZ, Zavod Škrateljc, ZIC
  • 19. junij 2018 ob 19. uri v CDV: Argonavtski dnevi 2018: Odprtje skupinske slikarske razstave: Simpozij Zaplana 2018. ZIC
  • 20. junij 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja: TDB, CKV
  • 21. junij 2018 ob 19. uri, Cankarjev laz: Argonavtski dnevi 2018: Srečanje v Cankarjevem lazu. CKV, ZIC
  • 22. junij 2018 ob 16. uri, Stara cesta, Vrhnika: Argonavtski dnevi 2018: Dionizov petek: Cankarjevanje, ZIC
  • 24. junij 2018 ob 19. uri v c. sv. Lenarta: Argonavtski dnevi 2018: Koncert MePZIC: Zaključek 26. argonavtskih dni. MePZIC, OŠIC
  • 25. junij 2018 ob 19. uri v Parku  samostojnosti: Občinska proslava: Dan državnosti. OV, ZIC
  • 27. junij 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV