Jože Dular - Literarni klub (1939–1941)

V letu 1939 je bilo težko izdati knjigo, še posebej v samozaložbi, saj je to tedaj pomenilo, da izdajaš manj vredno delo. Če pa še nisi bil uveljavljen, te priznane založbe niso hotele sprejeti. Mladi študent prava Ivan Čampa je predvsem zaradi boljšega zaslužka želel izdati svoja dela v založbi. Ustanovil je Literarni klub. Julija 1939 je prijatelje Franceta Novšaka, Jožeta Dularja in Severina Šalija povabil na pogovor. Sklenili so, da bodo izdali svoje knjige v založbi Literarnega kluba. Izbrali so naslove svojih del in določili roke, kdaj bodo izšla. Fantje so bili zagnani, vendar finančnega pokrovitelja niso dobili. Upravičeno so se bali za svoj obstoj. V Literarni klub so povabili Ceneta Vipotnika in Jožeta Kastelica, a se tudi z njima niso mogli držati dogovorjenih rokov. Na predloge članov so medse povabili še Ceneta Kranjca in Bogomirja Magajno. Literarni klub je jeseni 1939 štel 8 članov.