Jastrebci

Na domačiji Jožeta Kerenčiča so na spominski plošči zapisana imena članov družine Kerenčič, ki so padli za svobodo: narodni heroj Jože Kerenčič (1913-1941) in njegov brat Stanislav (1920-1944) sta bila ustreljena 29. decembra 1941 v Mariboru, mati Uršula (1885-1942) in brat Franc (1911-1942) pa sta umrla v taborišču Auschwitz.

Napis na plošči spominja tudi, da je bila na domu Jožeta Kerenčiča 1. novembra 1941 Pokrajinska konferenca OF za Štajersko, s katero so želeli poživiti delo, ki je v jeseni zastalo, saj so Nemci zaradi izdaj odkrili številne postojanke OF v Slovenskih goricah.
Ploščo so odkrili 4. julija 1986.

NOB, Javni spomeniki