Zemljevid
Janez Banko je bil rojen 23. februarja 1891, umrl 1970. Bil je kmečki sin, mobiliziran v vojsko leta 1914. Preberi več
Prva fotografija prikazuje 4 fante, iz vasi, na naboru, ki je bil 5. aprila 1914. Janez je tretji od leve proti desni, četrti je njegov sorodnik Anton Banko. Oktobra 1914 so bili vploklicani v vojsko in razporejeni v 17. regiment, 3. zug, 1. bataljon. Na drugi fotografiji je Janez 2 od leve porti desni. Janez je bil med vojno ruski ujetnik (2 let), domov se je vrnil šele leta 1920. Med ujetništvom je bil v večih krajih po Rusiji, posebej je spominjal kraj Odesa.