Izbrani viri in literatura o prvih ljubljanskih županjah

Viri in literatura:

- Anžič, S., Hančič, D., Šenk, T.: Ljubljanska mestna uprava od prvega župana dalje : 1504-2004 = Ljubljana city administration from the first mayor onwards : 1504-2004;

- Isti: Ljubljanski župani skozi čas : 500 let ljubljanskih županov = Ljubljana mayors through time : 500 years of Ljubljana mayors;

- Osebnosti : veliki slovenski biografski leksikon, 2. zv. (A-L, M-Ž). Ljubljana : Mladinska knjiga, 1. izd., 1. natis, 2008, str. 461 (1), 1186 (2. zv.).

Objave županj ter objave o njih:

- Kerševan, N.: Naj bo Ljubljana naše mesto. V: Ljubljana : glasilo Mestne občine Ljubljana, let. 8, št. 4/5 (apr./maj) 2003, str. 10-11;

- Častna meščana Ljubljane Janez Stanovnik in Nuša Kerševan. Pahor: mene ni nihče vprašal za mnenje, priznanja sicer ne želim : Slovenija - tržaški pisatelj ne bo deležen priznanja glavnega mesta. V: Primorski dnevnik. Portret, let. 66, št. 93, 20. 4. 2010, str. 3;

- Zvonar, D.: Najprej Ljubljančan, potem šele Šiškar. 7D, let. 14, št. 4, 24. 1. 1985, str. 8-10 (intervju s Tino Tomlje);

- Zajc, M.: Kdo žali čast slovenskih žena : ženske v politiki: Ljudmila Krese, Tina Tomlje, Vika Potočnik in Marija Markeš : štiri generacije, štiri izkušnje.  Mladina, št. 43, 15. 12. 1989, str. 30-31.

Izbor člankov iz Dela in Dnevnika za obdobje 1982-1990:

- Začetek tretjega delegatskega obdobja. V: Ljubljanski dnevnik, let. 31, št. 103, 15. 4. 1982, str. 1;

- Keršmanc, T.: Velika odgovornost za vse novoizvoljene. V: Ljubljanski dnevnik, let. 31, št. 103, 15. 4. 1982, str. 4;

- Nova predsednica skupščine mesta Ljubljane. V: Ljubljanski dnevnik, let. 31, št. 103, 15. 4. 1982, str. 5;

- Vesela sem vsake hiše, ki se zasveti. Aktualen pogovor s Tino Tomlje. V: Delo, let. 27, št. 57, Sobotna priloga, 9. 3. 1985, str. 16;

- Kaučič, M.: Tretji samoprispevek ima podobne težave kot prva dva. V: Delo, let. 27, št. 61, 14. 3. 1985, str. 6;

- SML sprejela osnutek načrta Ljubljana 2000. V: Delo, let. 27, št. 62, 15. 3. 1985, str. 1 in 7;

- (mk): Papirji zaustavili obnovo na Gradu? V: Ljubljanski dnevnik, let. 35, št. 59, 4. 3. 1986, str. 4;

- (mk): "Razseljeni" šolarji iz Fužin. V: Ljubljanski dnevnik, 4. 3. 1986, str. 4 (o novi soseski Fužine brez spremljajočih objektov);

- (mk): Velana kljub snegu raste. V: Ljubljanski dnevnik, 4. 3. 1986, str. 5.

- Kladnik, D.: Pogled s ceste na most. Kmalu dva nova mostova čez Ljubljanico - fužinski in čez Gruberjev prekop. V: Ljubljanski dnevnik, 4. 3. 1986, str. 5.

- Kladnik, D.: Krona Ljubljane. V: Rodna gruda : revija za Slovence po svetu, let. 35, 1988, št. 1, str. 12-13, (o prenovi Gradu)

- Mecilošek, R.: Imamo resnost, ne pa dovolj smelosti. Pogovor s predsednico SML Tino Tomlje. V: Ljubljanski dnevnik, let. 35, št. 68, 13. 3. 1986, str. 4;

- Nuša Kerševan - kandidatka za predsednico ljubljanske skupščine. V: Ljubljanski dnevnik, 27. 3. 1986, str. 1.

- (br): Trg ne bo več parkirišče. Več reda pri Plečnikovih arkadah. V: Ljubljanski dnevnik, 1. 4. 1986, str. 4.

- (mk): Obvozi zaradi prenove Zaloške. V: Ljubljanski dnevnik, 11. 4. 1986, str. 5.

- Mesto zmore več. Iz slavnostnega govora Nuše Kerševan na slavnostnem zboru mesta Ljubljane. V: Ljubljanski dnevnik, let. 35, št. 124, 10. 5. 1986, str. 4;

- Poslovna stavba za 21. stoletje. V: Ljubljanski dnevnik, let. 35, št. 124, 10. 5. 1986, str. 5 (o zgradbi Smelt na Dunajski cesti);

Gašper Hudolin

Gašper Hudolin