Izbrana bibliografija o Almi M. Karlin

Izbrane publikacije o življenju in delu Alme M. Karlin, ki so dostopne v celjski knjižnici. Preberi več
  1. Barbara Trnovec,  Kolumbova hči: življenje in delo Alme M. Karlin. Celje, Pokrajinski muzej, 2011.
  2. Jerneja Jezernik, Alma M. Karlin, državljanka sveta: življenje in delo Alme Maximiliane Karlin (1889-1950). Ljubljana, Mladinska knjiga, 2009.
  3. Alma M. Karlin, Sama: iz otroštva in mladosti ---. Prevedla Mateja Ajdnik Korošec, spremna beseda Svetlana Slapšak. Celje, In lingua, 2010.
  4. Alma M. Karlin, Moji zgubljeni topoli: spomini na drugo svetovno vojno. Ljubljana: Mladinska knjiga; Celje: Muzej novejše zgodovine, 2007.
  5. Alma M. Karlin, Samotno potovanje v daljne dežele: tragedija ženske; prevedla Mateja Ajdnik Korošec; spremna beseda Marijan Pušavec. Celje: Celjska Mohorjeva družba, 2006.
  6. Thea Schreiber Gammelin, Dvoje življenj – en cilj; prevedla Zdenka Serajnik. Celje,  T.E.Gamelin, 1972?.
  7. Judita Tkavc, Alma Karlin - nikogaršnja in naša: vstopanje Alme Karlin v slovenski literarni sistem: diplomsko delo. Ljubljana, 2009.
  8. Danijela Škornik, Die reisenden Frauen und ihre Reiseberichte, gezeigt am Beispiel von Alma Karlin = Popotnice in njihovi potopisi, prikazano na primeru Alme Karlin: diplomska naloga. Maribor, 2007.
  9. Almine meje in margine, uredila Marija Počivavšek. Celje, Muzej novejše zgodovine, 2009.
  10. Gabriele Habinger, Frauen reisen in die Fremde: Diskurse und Repräsentationen von reisenden Europäerinnen im 19. und beginnenden 20. Jahrhundert. Wien, Promedia, 2006.
  11. Ursel Bäumer, Wenn ich so denke, die Welt: literarische Porträts historischer Frauen. Vechta-Langförden, Geest-Verlag, 2007.
  12. Aufbruch und Abenteuer: Frauen-Reisen um die Welt ab 1785; Herausgegeben von Lydia Potts unter Mitarbeit von Uta Fleischman und Marianne Kriszio. Frankfurt am Main, Fischer, 1995.
  13. Irmgard Kirchner, Gerhard Pfeisinger, Welt-Reisende : ÖsterreicherInnen in der Fremde. Wien, Promedia, 1996.

BIBLIOGRAFIJE, PISATELJICE