Izbrana bibliografija Marjana Tepine in članki o prestolnici 1961-1967

Marjan Tepina je bil do zadnjega aktiven na svojem področju delovanja ter je ogromno objavljal in pisal o perečih urbanističnih dogajanjih v Sloveniji. Objavljal je monografije in članke v zbornikih, urbanističnih strokovnih glasilih (Arhitektov bilten), reviji Teorija in praksa in časopisju (Delo, Ljubljanski dnevnik, Naši razgledi …).

Izbrane monografije:

– Tepina, M.: Mala stanovanjska hiša – Aktualni problem urbanizma. Ljubljana : RSS, 1956.
– Izhodišča za dolgoročni razvoj Ljubljane in ljubljanske regije. Ljubljana : Inštitut za ekonomska raziskovanja : Urbanistični inštitut SR Slovenije : Ljubljanski urbanistični zavod, 1971.
– Tepina, M.: Razsežnosti našega okolja. Ljubljana : DZS, 1974.
– Tepina, M.: Ekološki in sistemski pristop v teoriji urbanizma : doktorska disertacija. Ljubljana, 1975.
– Tepina, M.: Dolgoročni prostorski razvoj SR Slovenije : prispevki sodelavcev za pripravo scenarija. Ljubljana . Republiški komite za družbeno planiranje, 1980.
– Tepina, M.: Urbanizem Ljubljane – Ljubljana urbanizma. Ljubljana : [s.n.], 1985.
– Tepina, M.: Prostor in čas urbanizma in Ljubljane urbane : ob stoletnici urbanizma [1895-1995]. Ljubljana : Enotnost, 1996.