skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Ivan Borštnik - Iz Deskel prek Galicije in zahodne Evrope do Jesenic

Vsebino predstavlja zgodba Iz Deskel prek Galicije in zahodne Evrope do Jesenic, ki jo je napisal Ivan Borštnik in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenice včasih priseljevali.

Preberi več

To je pričevanje Ivana Borštnika, katerega starša izhajata iz vasi Deskle blizu Anhovega na Primorskem. V zgodbi avtor opiše življenjsko pot svojega očeta, ki ga je iz domače vasi vodila na fronto v Galicijo in Ukrajino, pa spet domov in na delo v Luksemburg, Francijo, Švico in na Norveško ter ga z ženo končno pripeljala na Jesenice. Na Javorniku je zgradil hišo, kamor so se vselili tik pred drugo svetovno vojno. Med vojno je bil zaprt in interniran v taborišče Reichenau, po vojni pa se je vrnil k družini. Dokument vsebuje tudi fotografije Alojza Borštnika v Galiciji, Alojza Borštnika v Luksemburgu, poročno sliko Alojza in Marije Borštnik iz leta 1930 ter fotografijo internirancev na Jesenicah po koncu vojne. Vse štiri fotografije so last Ivana Borštnika.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Ivan Borštnik

Kontaktne osebe

Nataša Kokošinek

Ključne besede

Jesenice, priseljevanje, LOKALNE SKUPNOSTI, kulturna dediščina, krajevna zgodovina, ETNOLOGIJA

Datum objave

27.12.2018 20:02

Zadnja sprememba

07.12.2018 18:05

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam