skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

I. Mednarodne zimskošportne igre šolskih otrok

Ravne na Koroškem, 1994KFD 22/1994 __12. FEBRUAR 1994_ Preberi več
Filatelistična izdaja je bila sestavni del celotne grafične zasnove (mape, dopisni papirji, plakete, medalje, majice …) za 1. mednarodne zimskošportne igre šolskih otrok, ki si jih je idejno zamislil dolgoletni športni funkcionar (tudi nosilec dveh najvišjih priznanj RS,  Bloudkovega priznanja in častnega znaka svobode), g. Jože Šater.
Leto poprej izdelana celostna grafična podoba (CGP) ob 100. obletnici rojstva Lovra Kuharja - Prežihovega Voranca mu je bila všeč, le opozoril me je, da naj ne pozabim tudi na poštni del zasnove, ki je bil Ahilova peta  Vorančevega sklopa. Od nekaterih njegovih prijateljev filatelistov sem dobil okvirne napotke in oblikoval dotisk na kuverto amerikanko, kar pa ni bilo ravno skladno s filatelističnimi okviri. Zatorej so člani Koroškega filatelističnega društva (KFD) osnovni dotisk prenesli na filatelistično kuverto (format C5) in zadostili »pravilom igre«. V oblikovanju se še močno vidijo vplivi tedaj še popularnega stila v arhitekturi/oblikovanju, imenovanem »postmoderna«, kjer je veliko prepletov običajnih geometrijskih elementov, kot so kvadrati, krogi …Ta vpliv se vidi tudi v mojem znaku za Galerijo grad, ki je izdala dve komercialni razglednici v počastitev teh iger. Tako je tudi žig hibrid kroga in kvadrata, in v tem žigu so nast

Fotogalerija

Informacije

Kontaktne osebe

Borut Bončina

Ključne besede

FILATELIJA

Datum objave

31.12.2015 15:25

Zadnja sprememba

31.12.2015 15:31

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam