Hribarjeva ulica

Dragotin Hribar je bil časnikar, tiskar, založnik, podjetnik in politik, rojen v meščanski družini v Ljubljani. V Ljubljani je tudi obiskoval osnovno šolo in nadaljeval na učiteljišču, od koder so ga zaradi tragikomičnega dogodka izključili. V tistem času je bila namreč mladina razočarana, ker je avstrijska vojska doživljala poraze v severni Italiji in je vedno več ozemlja prepuščala Italijanom. Fantje so hoteli pokazati, kako se je treba boriti in so z Dragotinom na čelu organizirali »veliko vojno« Prulčanov proti Trnovčanom. Poskrbeli so celo za konjenico, tako da so ponudili kmetom, ki so prihajali po Dolenjski cesti v mesto, da jim napojijo konje, medtem ko bodo oni v gostilni. Manjkala je le vojaška godba, toda Dragotin je vedel, kako priti do inštrumentov. Skrivaj so si jih izposodili v šoli in jih po »bitki« tja tudi vrnili. Seveda niso bili več v prvotnem stanju, afera prišla na dan in »generala« so izključili.