Gradnja novega mostu

Most med naseljema Straža in Vavta vas že od nekdaj povezuje naselji v nerazdružljivo urbano celoto. Preberi več
Most med naseljema Straža in Vavta vas že od nekdaj povezuje naselji v nerazdružljivo urbano celoto, zato ne preseneča, da je tudi eden najpogostejših motivov na panoramskih razglednicah kraja. Na ta način lahko most občudujemo v različnih razvojnih stopnjah. Prvotno leseni most je nasledil betonski, ki pa je bil v drugi svetovni vojni močno poškodovan, tako da so morali po vojni zgraditi novega. Pred pričetkom gradnje novega mostu so 5. aprila 1953 najprej porušili ostanke starega mostu. Gradbena dela je izvajalo novomeško gradbeno podjetje Pionir.

Bojana Medle

Dolenjska, MOSTOVI, Straža pri Novem mestu