Zemljevid  

Gnezdenje sivih čapelj v Škofji Loki

Pomladi leta 2016 so si v centru Škofje Loke začele spletati gnezda ptice, ki v teh krajih niso domače. Njihovo gnezdenje, ženitni ples, hranjenje, boje in vzgojo mladičev so v objektiv ujeli štirje priznani loški fotografi: Egon Cokan, Milan Mihalič, Janez Podnar in Tone Štamcar.

Preberi več

Pomladi leta 2016 smo bili Ločani, ki so nas poti vodile mimo Name, večkrat presenečeni nad nenavadnimi glasovi, slišanimi v tem delu mesta. Čudni zvoki so prihajali z velike bukve in z macesna, od spodaj navzgor pa se ni videlo, kdo jih povzroča. Nad nami in nad starim delom mesta v bližini reke Sore so preletavale velike ptice, včasih z vejami v kljunih. 

Kmalu so jih opazili lovci na fotografije, mojstri fotografi, ki so ugotovili, da ptiči gnezdijo na velikih mogočnih drevesih in da se jih da ujeti v objektiv s terase Name, kjer domuje mladinski oddelek naše knjižnice. Tam je bilo na preži kar nekaj fotografov, a največkrat Egon Cokan, Milan Mihalič, Janez Podnar in Tone Štamcar. Je pa foto-lov stvar pravega trenutka. Vzeti si je treba čas, imeti potrpljenje, čakati…

Nastalo je nekaj tisoč fotografij. Narejene so bile z bližnjih parkirnih prostorov, s terase in strehe Name ter terase bivšega hotela Transturist.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Kategorije

naravoslovje

Avtor besedila

Ambrožič, Saša

Kontaktne osebe

Saša Ambrožič

Ključne besede

SIVA ČAPLJA, Škofja Loka, PTICE

Datum objave

13.04.2018 10:27

Zadnja sprememba

13.04.2018 10:27

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam