skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Kaj je ponujal Globus?

Na več kot 4.200 kvadratnih metrih čiste prodajne površine je kupec v Globusu imel na voljo bogato izbiro. Pod streho Globusa so nudila svoje blago tri podjetja: veletrgovina Kokra, veleželeznina Merkur ter veletrgovina Živila. Slednja je imela poleg prodajnega prostora urejen tudi sodoben gostinski obrat.

Preberi več

Med dodatnimi uslugami, ki jih velja omeniti, je bila tudi majhna šivalnica, kjer so lahko hitro skrajšali obleko, zašili zavese. Vse brezplačno.

Izbrano in v Globusu kupljeno pohištvo in talne obloge so vam 30 km daleč brezplačno dostavili na dom. Tudi montirali so vam ga brezplačno.

Proti plačilu pa so nudili posebno aranžiranje daril, montažo smučarskega okovja, razvijanje filmov in izdelavo fotografij.

Posebna usluga obiskovalcem oziroma kupcem v Globusu, ki je bila v tistih časih izredno dobrodošla, je bila možnost, da so lahko na eni od blagajn v Globusu zamenjali domačo valuto v devize.

Komunalna skladišča pa so v četrti etaži zgradila poseben prostor za garažiranje avtomobilov. Partnerstvo omenjenih podjetij je zagotavljalo univerzalnost Globusa in popoln veleblagovniški asortiment. Ponudbo blaga so dopolnjevale še posebne službe oziroma usluge potrošnikom (dostava na dom, delavnice itd.).

Tisti, ki smo Globus obiskovali kot otroci, skupaj s svojimi starši, se dobro spomnimo treh kioskov, ki so se nahajali na zadnji strani Globusa. V enem od njih smo si lahko privoščili slan krompirček , v drugem smo počakali, da nam je čevljar popravil čevlje, v tretjem pa so nam lahko izdelali dodatni ključ za dom ali avto.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Anka Vojaković Zupan, Katarina Peric

Ključne besede

veleblagovnice, Mestna knjižnica Kranj, Globus, Kranj, OTVORITVE, TRGOVINA

Datum objave

09.10.2019 09:13

Zadnja sprememba

12.06.2019 12:44

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam