skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Veleblagovnica Globus je stala na levi strani Koroške ceste nasproti hotela Creina. S Koroške ceste je bil tudi glavni vhod v Globus. Za boljšo ureditev prometa in pa dohoda k novi veleblagovnici je bilo treba podreti tudi del nekdanje Stare pošte. 

Preberi več

Veleblagovnica je imela še manjše vogalne vhode. Obiskovalci so do Globusa lahko zavijali s Koroške ceste v Gregorčičevo. Z Gregorčičeve ulice, to je z zadnje strani hiše, je bil tudi vhod na parkirno ploščad na vrhu hiše in pa h garažam. Okoli same veleblagovnice parkiranje ni bilo predvideno. Na ploščadi je bilo kupcem na voljo okoli 100 parkirnih mest. Parkiranje, ki ga je bilo treba plačati s simboličnim zneskom, je bilo časovno omejeno in namenjeno za kupce v Globusu. S parkirnega prostora so v notranjost veleblagovnice vodile stopnice in pa osebno dvigalo. Na ta način je Globus nudil obiskovalcem in kupcem svojevrstno udobje, saj kupec ni nosil blaga dlje kot od dvigala pa do osebnega avtomobila na ploščadi. Vse težje predmete pa je kupcem na dom pripeljala dostavna služba veleblagovnice Globus.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Anka Vojaković Zupan, Katarina Peric

Ključne besede

veleblagovnice, Mestna knjižnica Kranj, Globus, Kranj, ARHITEKTURA, OBNOVA, OTVORITVE, TRGOVINA

Datum objave

09.10.2019 09:13

Zadnja sprememba

23.09.2019 12:13

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam