skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Gasilstvo na Celjskem v republiki Sloveniji po l. 2003

Gasilska zveza Celje je v letu 2003 prevzela enoletno predsedovanje Svetu gasilskih zvez celjske regije.Gasilska zveza Celje je skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije v času sejma Zaščita in reševanje, ki je bil prvič na sejmišču Golovec v Celju, izvedla gasilsko tekmovanje z motorno brizgalno v »hitri mokri vaji«.

Preberi več
Pri sanaciji objektov po velikem neurju in toči, ki je zajela širše območje Gasilske zveze Slovenske Konjice 21. in 22. avgusta leta 2004, je sodelovalo 66 članov PGD Gasilske zveze Celje s 15 vozili.
Ob 50-letnici GZ Celje so prostovoljni gasilci skupaj s poklicnimi v mesecu oktobru 2005 za svoje aktivno delo prejeli »zlati grb« mesta Celje.
Na operativnem področju pa so bile aktivne tudi članice, saj so v oktobru 2006 izvedle prvo taktično vajo za članice GZ Celje. V vaji, ki je potekala na Žepini, je sodelovalo 59 članic in 10 gasilskih vozil.
V letu 2008 je prišlo tudi do selitve GZ Celje v nadomestne prostore, saj je PGE Celje povečala število poklicnih gasilcev in je zaradi tega potrebovala dodatne prostore. Stroške selitve in ureditve prostorov je poravnala PGE Celje.
Po krajši prekinitvi so se v letu 2009 ponovno izvedli pregledi vseh PGD GZ Celje. Na društvenih pregledih je komisija pregledala poslovno dokumentacijo ter opremo in tehniko. Prišla je do ugotovitev, da je oprema zadovoljivo vzdrževana, prav tako je zadovoljiva dokumentacija za opremo.
Na gasilski olimpijadi v Ostravi na Češkem l. 2009 so bile članice B PGD Škofja vas tretje.
GZ Celje je v letu 2009 s pomočjo MO Celje in PGE Celje pridobila lastne prostore. Podpisan je bil tripartitni dogovor med MO Celje, PGE Celje in GZ Celje o brezplačnem prenosu stanovanjskega objekta v trajno upravljanje na GZ Celje.
Skupaj s Svetom GZ celjske regije je bila GZ Celje soorganizator Državnega gasilskega tekmovanja za Memorial Matevža Haceta. Tekmovanje je bilo 19. junija 2010 na sejmišču Golovec in na nogometnem igrišču Olimp. Vzporedno z izvedbo tekmovanja v gasilsko-športnih tekmovalnih disciplinah je potekalo tudi prvo tekmovanje gasilskih trojk v kuhanju golaža ter razstava proizvajalcev in prodajalcev gasilske opreme in vozil.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam