skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Gasilstvo na Celjskem v republiki Sloveniji po l. 1998

V letu 1999 je prišlo do odločitve PGD Občine Vojnik in Dobrna, da se razdružijo od skupne zveze. Ob koncu leta je GZ Celje skupaj z vodstvom GZ Slovenije organizirala in izvedla zaključno prireditev »Srečanje gasilcev Slovenije«, ki se je udeležilo več kot 800 gasilcev in ostalih gostov. Srečanju so se pridružili tudi gasilci iz Varaždina, ki so bili gostje GZ Celje. Istočasno pa je Komisija za članice GZ Celje pripravila posvet za gasilke.

Preberi več
Praznovanje 130 let gasilstva v Celju je potekalo 25. in 26. maja v Celjskem domu, kjer je bila slavnostna prireditev s kulturnim programom, s podelitvijo priznanj in razvitjem prapora Gasilske zveze Celje.
26. maja je bila gasilska vaja na objektu Mestne občine Celje s predpostavko gašenja razvitega požara iz gasilskih vozil in helikopterja, reševanje ponesrečencev z avtolestvijo, vrvno tehniko in helikopterjem. V vaji je sodelovalo 97 operativnih prostovoljnih gasilcev, 11 poklicnih gasilcev, 18 gasilskih vozil, 2 helikopterja podjetja Hudournik, d. o. o., Celje, vozilo Reševalne postaje Celje in vozilo Policijske postaje Celje. Po vaji je bila velika gasilska parada.
Poleg praznovanja visokega jubileja so bili zelo uspešni tudi v gasilsko-športnih tekmovanjih. Župan Mestne občine Celje je članicam B PGD Škofja vas za doseženo 1. mesto na gasilski olimpijadi v Kuopiu na Finskem leta 2002 podelil bronasti grb Mestne občine Celje.Gasilska zveza Celje je skupaj s PGD pričela uresničevati desetletni program dela in nabave. Za vsa društva Mestne občine Celje so nabavili aluminijaste tridelne stikalne lestve, 6 kompletov vrvne tehnike za reševanje z višin, obnovili 28 izolirnih dihalnih aparatov in nabavili prvo vozilo GVC 24/50 za PGD Škofja vas.
Zaradi pomanjkanja pitne vode so društva Gasilske zveze Celje v letu 2002 prevozila 161.389 km in prepeljala 1.705.000 litrov vode.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam