Galerija plesa Maribor

Galerija plesa Maribor deluje od 2009 na pobudo Mojce Ussar, plesalke, pedagoginje in koreografinje, ki je svojo plesno pot pričela ob Minki Veselič Kološa v plesni skupini Magra ter nadaljevala ob sestri Astrid v plesni skupini Nero. Poučevala je v Plesni izbi Maribor od 1996 do 2005. Z ustanovitvijo Galerije plesa je Mojca Ussar želela vzpostaviti novo plesno središče za šolanje mladih plesalcev in kreiranje plesnih projektov. Sama se je plesno izobraževala na mednarodnih plesnih seminarjih doma in po svetu (Dunaj, Pariz, New York) in svoje znanje delila mladim plesalcem. Namen Galerije plesa je ustvariti odprt prostor za vse, ki se želijo spoznati s plesom, svoje plesno znanje nadgraditi ali se samo plesno razgibati. Poučujejo plesne osnove, ki bazirajo na baletnih in modernih, sodobnih tehnikah ter jih glede na zahtevnost plesalcev nadgrajujejo. Pomembnost dajejo tudi odrski predstavitvi. Vsako sezono se predstavijo z zimsko in letno produkcijo, sodelujejo pa tudi na drugih plesnih prireditvah po Sloveniji in v tujini (festivali, tekmovanja…).