Franci Richter - Moja glasbena pot

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Moja glasbena pot, ki jo je napisal Franci Richter. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Preberi več

Vsebina predstavlja pričevanje dolgoletnega učitelja trobente in ravnatelja Glasbene šole Jesenice Francija Richterja. Zgodbo začne s spomini na svoje začetke in vpis v glasbeno šolo. V nadaljevanju opiše avdicijo pri pihalnem orkestru in pridobitev prve trobente s pristopom h godbi. Obudil je tudi spomine na svoje glasbeno šolanje in izobraževanje ter lastno učiteljsko pot v Glasbeni šoli Jesenice, kjer je dočakal upokojitev. Dokument vsebuje tudi fotografiji saksofonista Julija Sorga in Nandeta Žmitka okoli leta 1930 in promenadnega koncerta pihalnega orkestra Železarne Jesenice v spominskem parku na Jesenicah 25. 5. 1979, ki ju hrani Gornjesavski muzej Jesenice.

krajevna zgodovina, Jesenice, ETNOLOGIJA, ŠOLSTVO