skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Roman Makše se je rodil leta 1963 v Ljubljani. Študiral je kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri prof. Dragu Tršarju, Dušanu Tršarju in Luju Vodopivcu. Diplomiral je leta 1989, nato pa je leta 1994 dokončal še podiplomski študij. Od leta 2001 poučuje kiparstvo na oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, od leta 2011 kot redni profesor. V obdobju 2004–2012 je vodil Galerijo PeF na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Veliko je razstavljal doma in tudi na območju nekdanje Jugoslavije, v Avstriji, Italiji, Nemčiji, Litvi, na Nizozemskem in v ZDA. Njegova dela so vključena v zbirke v Sloveniji in tujini, izvedel je tudi več stalnih kiparskih del na prostem. Prejel je več priznanj, med drugim leta 1994 nagrado fundacije Pollock-Krasner v New Yorku. Je član mednarodne mreže Sculpture Network. Živi in ustvarja v Ljubljani. 

Preberi več

ROMAN MAKŠE                  

Od tu do tu / From Here To Here

Forma viva 2008

jeklo, nerjaveče jeklo, jeklene palice/steel,  stainless steel, bars 

550 x 230 cm,  50 x 230 cm

Čečovje, Ravne / Čečovje Neighbourhood, Ravne

 

Monumentalna kompozicija Romana Makšeta je postala del ureditve novega osrednjega trga stanovanjske soseske na Čečovju, z njim pa vnovič, kot že v delu, uresničenem ob ponovnem zagonu simpozija v Kostanjevici leta1998 , razpira polje statusa kiparskega organizma in kiparskega prostora, tokrat v izzivalni kombinaciji različnih kovinskih materialov. Doživetje dvodelne kompozicije je izrazito ambientalno, saj se silhueta in konture kiparske intervencije zlijejo s parkovnimi površinami, ki jo obkrožajo. 

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Marko Košan

Spletni naslov

https://fvr.si/

Ključne besede

KIPARSTVO, URBANIZEM

Datum objave

05.12.2016 13:00

Zadnja sprememba

01.12.2016 13:26

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam