BOŠTJAN DRINOVEC in PRIMOŽ OBERŽAN

Boštjan Drinovec se je rodil 14. maja 1973 v Ljubljani. Študiral je kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani, kjer je diplomiral leta 1998 in magistriral leta 2001. Od leta 2008 tam predava. Je eden od ustvarjalcev projekta Metelkova mesto v Ljubljani. Imel je več samostojnih razstav in sodeloval je na številnih skupinskih razstavah, med drugimi na 25. Bienalu São Paula v Braziliji, v Williamsburškem centru za umetnost in zgodovino (Williamsburg Art & Historical Center) v New Yorku ter na Manifesti III v Moderni galeriji v Ljubljani. Je avtor več javnih spomenikov, med drugim je ustvaril javni spomenik Edvarda Kocbeka v ljubljanskem Tivoliju. Živi in ustvarja v Ljubljani.