Zemljevid  

Fanika Pajić - Moja življenjska pot od Gorjancev do Triglava

Vsebino predstavlja zgodba z naslovom Moja življenjska pot od Gorjancev do Triglava, ki je zapisana po pripovedovanju in spominih Fanike Pajić. Objavljena je v knjižici Kako so se na Jesenice včasih priseljevali.

Preberi več

To je pričevanje Fanike Pajić, ki jo je življenjska pot iz vasi Mali Orehek pod Gorjanci pripeljala na Jesenice. Po zaključeni osnovni šoli si je poiskala delo v kmetijski šoli pri Novem mestu, od tam pa odšla s trebuhom za kruhom v Kranj, kjer se je zaposlila v Pollakovi tovarni usnja. Obiskovala je brata, ki je živel in delal na Jesenicah, ter na vlaku spoznala bodočega moža, s katerim se je preselila na Jesenice. Delo sta si poiskala v železarni, dobila tovarniško stanovanje na Koroški Beli in si tam zgradila hišo, v kateri živi s sinom. Dokument vsebuje tudi fotografijo Fanike z bratom pred Hočevarjevo domačijo v vasi Mali Orehek, fotografiji hišice med Markotovo gostilno in Ruardovo graščino na Stari Savi, kjer so stanovali Pajićevi, ter fotografijo Fanike Pajić pred Ruardovo graščino na Stari Savi okoli leta 1955. Vse fotografije so last Fanike Pajić.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Avtor besedila

Fanika Pajić

Kontaktne osebe

Nataša Kokošinek

Ključne besede

Jesenice, priseljevanje, LOKALNE SKUPNOSTI, kulturna dediščina, krajevna zgodovina, ETNOLOGIJA

Datum objave

27.12.2018 20:02

Zadnja sprememba

07.12.2018 18:19

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam