skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Edini v Sloveniji brez podpore

V letu 1968 je svet pretresala vr­sta razburljivih dogodkov: vdor vo­jaških sil Varšavskega pakta v Češ­koslovaško, uboj borca za črnske pra­vice Martina Lutra Kinga v Memp­hisu in ameriškega senatorja Rober­ta Kennedyja v Los Angelesu, poli­tična kriza na Severnem Irskem, štu­dentski nemiri na pariški Sorboni, v domovini pa so uzakonili petdnevni delovni teden.

Preberi več
Napol revolucionarno vzdušje je za­jelo tudi uredništvo tednika, kajti list se je ubadal z vse večjimi denarnimi težavami. Pri financiranju so razen celjske občine in občin v Zasavju (do­kler je še obstajal pogodbeni odnos) vse ostale občine v regiji svojo ude­ležbo odpovedale že leto prej. C Tednik je tako ostal edini lokalni časnik v Sloveniji, ki ga občinske skupšči­ne, »na katerih vrši tednik svoje in­formativno poslanstvo«, niso mate­rialno podprle. »Ni torej čudno, da je imel C Tednik v lanskem letu 26 milijonov SD (starih dinarjev) izgube, katere breme je v celoti nosil kolektiv sam ukvarjajoč se z de­javnostmi, ki imajo z novinarstvom kaj malo skupnega«, je marca zapi­salo uredništvo.
Uredništva tudi ni presenetil predlog proračuna, pri katerem so ugotovili, da jim občina za in­formativno dejavnost v letu 1968 »predlaga« polovico manj sredstev kot leto pred tem. Rezultat razumevanja številnih predstavniških organov je bil sklep občinskih konferenc SZDL, »da je potrebno v vseh občinah to vprašanje analizirati ter sprejeti us­trezne sklepe do zadnjega julija, ta­ko da bo situacija materialnega po­ložaja C Tednika v prihodnjem letu popolnoma jasna«.
Toda …

Fotogalerija

Informacije

Kategorije

družba

Avtor besedila

Janko Germadnik

Ključne besede

ČASNIKI, ČASOPISI

Datum objave

18.11.2010 08:22

Zadnja sprememba

21.02.2018 07:48

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam