Zemljevid
Družina Franca Berjaka, ki je imel pred 1. sv. vojno na Glavnem trgu v Kranju trgovino z železnino, špecerijo, steklom, barvami in laki. Preberi več
Franc Berjak je imel svojo trgovino z mešanim blagom na Glavnem trgu v Kranju (danes Glavni trg 1). Ob drobni železnini, stavbnem železu, obrtnem in kmetijskem orodju je prodajal tudi barve, lake, lepila in kemikalije ter posodo, porcelan in steklovino; imel je tudi dovoljenje za trgovanje z deželnimi pridelki. Lokal in posle je prevzel 5. junija 1911 po svojem nekdanjem šefu in nato tastu Francu Omersi, ki je 21. marca 1868 uradno vpisal trgovino Eisen und Warenhandlung. V 30. letih 20. stoletja je Franc Berjak vpeljal tudi lastno proizvodnjo kemikaliij, zlasti masti za čevlje, lepil ... pod imenom KIK.