skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Druženje z društvi in skupinami ob ročni košnji

Po uspelem in odmevnem prvem druženju ob ročni košnji, ki smo jo družno pripravili z vsemi društvi, povezanimi v Etno odboru Jureta Krašovca MOŽNAR pod laškim gradom, smo se po dogodku odločili, da prireditev pripravimo vsako leto pri enem od društev, ki prevzame vlogo gostitelja

Preberi več

Doslej smo dogodek pripravili še v Trobnem Dolu, Šentrupertu in v Mali Brezi ter povsod bili zadovoljni. Za košnjo se je vsakič prijavilo okrog 40 kocev in okrog 20 grabljic. Lepo je videti  takšno veliko skupino, ki se poda v zahtevne bregove, kjer je strojna košnja skoraj nemogoča in koliko dela se lahko opravi v razmeroma kratkem času. Težko je dogodek opisati z besedami, ampak ga je najbolje doživeti. Po dobri uri sicer zahtevne in naporne košnje, torej po zahtevnem opravilu sledi »likof«, tudi s prikazom šeg ob kresu, če je blizu kresni večer. Zato v Možnarju pravimo, da gre za druženje vseh članov društev z razlogom, s katerim se selimo iz kraja v kraj, z njim opravimo koristno delo in se nato družno poveselimo. 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

etnologija

Ključne besede

LJUDSKI OBIČAJI, SLOVENSKI LJUDSKI OBIČAJI

Datum objave

15.05.2016 06:50

Zadnja sprememba

15.05.2016 06:50

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam