Zbirka obsega razglednice Dornave.

Preberi več
Dornava je največje naselje na Ptujskem polju in pomembno krajevno središče, ki se v  virih prvič omenja že leta 1178.  Imenujejo jo tudi  srce Lükarije, saj pridelujejo tukaj najboljšo čebulo (lük). Pokrajino in njene ljudi je opisal pisatelj Anton Ingolič v istoimenskem romanu.

Kraj je znan tudi po dvorcu, ki spada med najznamenitejše stavbe poznega baroka na Slovenskem. Zato tudi ni presenetljivo, da se dornavski dvorec najpogosteje pojavlja kot motiv na starih razglednicah. Od ostalih motivov se pojavljajo narodna šola, učiteljski blok in cerkev Sv. Doroteje, po kateri je kraj dobil ime.

DOMOZNANSKE ZBIRKE, Dornava, RAZGLEDNICE