Dominik Vodopivec

Dominik Vodopivec se je rodil leta 1992 v Šempetru pri Gorici. Ob koncu osnovne šole je izdal prvo pesniško zbirko z naslovom Odtisi (2007). Istega leta se je udeležil tekmovanja Župančičeva frulica, kjer je prejel nagrado za najboljšega deklamatorja, kot pesnik pa se je uvrstil med finaliste. Med prvih pet finalistov se je uvrščal še naslednja štiri leta. Leta 2009 je prejel tudi Župančičevo frulico za najboljšega srednješolskega pesnika. Med srednješolskim izobraževanjem na ekonomski gimnaziji v Novi Gorici je kot igralec in avtor sodeloval pri gledaliških predstavah, ki so bile vključene v čezmejno tekmovanje Palio teatrale. Leta 2010 je zaigral glavni lik v filmu Črni bratje v režiji Tuga Štiglica. Od leta 2010 se tudi dodatno izobražuje na področju pop/džezovskega petja pri profesorju Ivu Špacapanu. Leta 2012 je izdal drugo pesniško zbirko z naslovom Iveri.