Dominik Dinko Puc v virih in literaturi

O njegovem delovanju je veliko napisanega, vendar več v časopisju kot v znanstvenih razpravah in monografijah. Njegova županovanje ter pozneje funkcija bana Dravske banovine sta bila dobro novinarsko pokrita. Sam je sodeloval in urejal društveno glasilo Slovenska beseda, napisal razprave o vprašanjih meje z Italijo. Te publikacije hrani tudi Mestna knjižnica Ljubljana, v enoti Slovanska knjižnica.

Seznam uporabljene literature:

- Anžič, S. ... [et al.]: Ljubljanski župani skozi čas : 500 let ljubljanskih županov. = Ljubljana mayors through time : 500 years of Ljubljana mayors. Ljubljana, 2004.
- Peternelj, C.: Ljubljanski občinski sveti v letih 1911 - 1935. Ljubljana, 1943.
- Slovenski biografski leksikon (1925).
- Suhadolnik, J., Budna Kodrič, N.: Poljansko predmestje : zgodovinski in arhitekturni oris mestnega predela in objektov, lastniki hiš in arhivsko gradivo Zgodovinskega arhiva Ljubljana : razstava Zgodovinskega arhiva Ljubljana, atrij Mestne občine Ljubljana in avla Zgodovinskega arhiva Ljubljana, Ljubljana 2013.

- časopisi: Slovenec, Jutro, Ponedeljek, Ponedeljsko Jutro, Slovenska beseda, Ilustrirani Slovenec, Ilustracija (1931), Glas naroda (1935, 1936).

Arhivski fond:

- Arhiv Slovenije SI AS 1874 Dinko Puc (1925 - 1941)