skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Dogodki in publikacije, ki so na novo osvetlili osebnost in delo dr. Andreja Gosarja

Prvo in do sedaj edino monografijo o življenju in delu Gosarja je napisal Tomaž Simčič. Delo Andrej Gosar, Krščanstvo in socialno gibanje je izšlo leta 1992 v Ljubljani.

Preberi več

V okviru dogodkov, ki jih je Občina Logatec posvetila svojemu velikemu rojaku, je aprila 1994 izšel tudi zbornik Srečanja z dr. Andrejem Gosarjem. V njem so predstavljeni različni pogledi na Gosarjevo delo in osebnost, ki so jih prispevali Marcel Štefančič, Tomaž Simčič, Janko Prunk, Janez Juhant in Lado Ločniškar.

Delo Sodobna socialna etika je bilo napisano med leti 1945 in 1950, vendar je ostalo v rokopisu. Predstavlja zgostitev, združitev in nekakšen vrh Gosarjevega snovanja, v katerem avtor poudarja, da neka stalna pravila sicer obstajajo, vendar zahteva sodobni način gospodarjenja gibljivost, najpomembnejše pa je ohranjati duha, ki vodi k skupnemu dobremu. Delo je izšlo leta 1994 v Ljubljani.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam