Zemljevid

V Goriških brdih na osamosvojitev opominjajo štiri obeležja: po eno na Dobrovem in na Vrhovljah pri Kojskem, dva v Kojskem (oz. ob vpadnici za Sabotin).

Preberi več

Na Dobrovem je obeležje v obliki betonskega tetraedra postavljeno nasproti Vinske kleti Dobrovo in je posvečeno spominu na »dogodke iz obdobja osamosvojitvene vojne za Slovenijo in vpoklic Briškega odreda leta 1991«, so zapisali pri Društvu Veteran Brda.

Na spomeniku so pritrjene tri plošče: grb Republike Slovenije, napis Braniteljem samostojne slovenske domovine 1991 in misel Samo kdor ima korenine, bo preživel viharje zgodovine. J. Sterle

OZVVS Veteran Nova Gorica, Občina Brda.

Breda Seljak