Četrti, žal neuspeli poskus za vstop v prvo ligo (1984–1985)

Potem je prišla nesrečna sezona 1984/85, ko je Fužinar v veliki želji, da že četrtič zaigra v I. zvezni ligi, postal žrtev »odbojkarske kuhinje«. Ravenčani so imenitno začeli. Po vrnitvi Igorja Filipančiča in Marjana Bana v matični klub so, kljub odhodu enega najboljših igralcev Andreja Urnauta v JLA, začeli svoj zmagoviti pohod. Trener Adolf Urnaut je imel na voljo več kakovostno izenačenih igralcev. S tehničnim vodjem Ivanom Kristanom so se lepo ujeli; nasploh so v klubu spet delali z veliko volje pod vodstvom predsednika Antona Godca. Odbojkarji so se bližali 1. mestu. Ko so na Ravnah na tihem že slavili novega prvoligaša, saj so fantje vodili na lestvici vse do 20. kola, je prišlo do krivičnega poraza z Metalcem v Sisku. Fužinar je izgubil z 0:3 in izgubil 1. mesto, ki so si ga na nepošten način prisvojili odbojkarji Studenta iz Mostarja. Neobjektivno sojenje na tekmi v Sisku je bilo za Ravenčane usodno. Kljub Fužinarjevi pritožbi OZJ pravici ni zadostila in Student se je zgolj zaradi boljše razlike v nizih uvrstil v I. zvezno ligo. To leto je po nesrečnem porazu doma z Radničkim iz Slavonskega Broda izpadla iz lige tudi Mežica. Fužinarjev igralec Bojan Mlakar je v tem letu nastopil za mladinsko državno reprezentanco na balkanskem in evropskem odbojkarskem prvenstvu.