V mariborski coni (1951–1954)

Od leta 1951 do 1954 so naši odbojkarji že nastopali v slovenski ligi, in sicer v mariborski coni. Odbojkarska zveza Slovenije je razdelila tedanjo slovensko ligo na ljubljansko in mariborsko cono. Tekmovanje se je pričelo 6. maja 1951, igralci Fužinarja pa so se uvrstili na 3. mesto. To leto je prevzel vodstvo odbojkarske sekcije Peter Mihelač, ki je želel sestaviti močno ekipo iz igralcev – domačinov, saj so nekateri takrat igrali za slovenjegraškega Partizana. Na njegovo pobudo so se v matični klub vrnili Vlado Polanc, Adolf Hanuš in Pavle Cesar. Tako se je ekipa okrepila z izkušenimi igralci, poleg te trojice pa so za Fužinarjeve barve igrali še Ivek Krpač, Rudi Geršak, Peter Šteharnik in Ivan Šuler.

Leta 1952 je moštvo Fužinarja v conski ligi osvojilo 2. mesto, Mežičani pa so imeli priložnost igrati v kvalifikacijah za prvo ligo, a se jih niso udeležili. V Ljubljano je zato odpotovala drugouvrščena ekipa Fužinarja, žal pa je bila ljubljanska Ilirija močnejša, saj so naši izgubili z 1:3. Tega leta se je predsednik kluba Peter Mihelač začel dogovarjati z reprezentantom Božom Antekolovičem, da bi prestopil k Fužinarju in prevzel tudi trening moštva.