• 1. december 2018 ob 18. uri v CDV: 14. dobrodelni koncert: Dva novčiča. Župnijska Karitas Vrhnika, OV, ZIC
  • 3. december 2018 v CSH: Ta veseli dan kulture: Dan odprtih vrat, predavanja o Cankarjevem življenju. ZIC
  • 3. december 2018 ob 17.30 v RML: Ta veseli dan kulture: Dan odprtih vrat RML; projekcija filma (AGRFT 1966). Gospod stotnik RML
  • 3. december 2018 v Velikih Laščah: Prejem priznanja: Občina Vrhnika – Branju prijazna občina. Združenje splošnih knjižnic, MZK, OV, CKV, ZIC
  • 3. december 2018 ob 18. uri, CDV:Ta veseli dan kulture: Odkritje reliefne upodobitve v bronu: Alenka Vidrgar: Ivan Cankar; Odprtje kiparske razstave: Janez Boljka. Iskanje podobe umetnika. ZIC
  • do 10. december 2018 v CDV: Dokumentarna razstava: Ljudstvu je spomenik všeč … še vedno. MDV, CKV, ZIC
  • 4. december 2018 ob 17. uri v OŠIC: Predpraznični bazar s kulturnim programom. OŠIC
  • 5. december 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 6. december 2018 na Vrhniki: Pohod s kulturnim programom: Po poti Cankarjevih obeležij. DUV
  • 6. december 2018 ob 18. uri v CDV: Literarni večer: Slovenski pisatelji prinašajo belo krizantemo. Društvo slovenskih pisateljev, ZIC
  • 7. december 2018 ob 19. uri v CDV: 2. mednarodni festival PZ in KD Ivana Cankarja, 2. del: Praznični koncert. MePZ IC
  • 8. december 2018 ob 19. uri v CDV: Novoletni koncert. Big band Vrhnika
  • 10. december 2018 ob 20. uri v CDV. Osrednja državna proslava ob Cankarjevem letu: Himna Ivanu Cankarju. Republika Slovenija, ZIC
  • 11. december 2018, v CKV – arhiv JSKD: Postavitev digitalne zbirke notnega gradiva skladb, uglasbitev umetniške besede Ivana Cankarja. JSKD OI Vrhnika
  • 11. december 2018 ob 11.12 pred Cankarjevim spomenikom:Povsod je luč: Beremo Cankarja. ZIC, TDB, CKV
  • 11. december 2018 11.12-19.18 v CSH: Povsod je luč: Dan odprtih vrat. ZIC
  • 11. december 2018 ob 11.15 v OŠIC, OŠAMS: Povsod je luč: Tekmovanje za Cankarjevo priznanje. OŠIC, OŠAMS
  • 11. december 2018 ob 15. uri v RML: Povsod je luč: Beremo Cankarja. TDB, Moja Ljubljanica
  • 11. december 2018 ob 16. uri v Bevkah: Povsod je luč: Pohod močvirskih škratov. Zavod Škrateljc
  • 11. december 2018 ob 17. uri v CKV: Povsod je luč: Odprtje razstave: Ivan Cankar skozi čas. OŠAMS, CKV
  • 11. december 2018 ob 18. uri v CDV: Povsod je luč: Odprtje razstave čipk: Vrhnika, prečuden kraj; Recital: Štirje letni časi. DUV, OŠ AMS, ZIC
  • 11. december 2018 ob 19. uri v CDV: Povsod je luč: Premierno javno predvajanje nove radijske igre: Ivan Cankar/Jože Valentič: Jakob Ruda. RTVSLO-Ars, ZIC
  • 11. december 2018 ob 20.30 v CDV: Povsod je luč: Dramski recital: Aleksander Tolmeier/Alenka Hain: Brezčasnost Ivana C.. SPZ, K&K, ZIC
  • 11. december 2018 ob 21.30 v CDV: Povsod je luč: Dokumentarni igrani film: Cankar. Kino Vrhnika, ZIC
  • 11. december 2018 ob 24. uri v CKV: Povsod je luč: Bedenje ob branju Cankarjevih del.
  • 12. december 2018 ob 8. uri v CKV: Povsod je luč: Branje Erotike. CKV, ZIC
  • 12. december 2018 ob 10. uri v CDV: Povsod je luč: Dokumentarni film:Tisoč bridkih ur za eno uro veselja – Ivan Cankar. Kino Vrhnika, ZIC
  • 12. december 2018 ob 10. uri v Dom UV: Povsod je luč: Predstavitev slikanice: O človeku, ki je iskal srečo. CKV
  • 12. december 2018 ob 15. uri v RML: Povsod je luč: Ogled razstave. Moja Ljubljanica
  • 12. december 2018 ob 16. uri v CKV: Povsod je luč: Likovna delavnica za otroke z Mileno Oblak Erznožnik. CKV
  • 12. december 2018 ob 17. uri v CKV: Povsod je luč: Ura pravljic in odprtje poslikav Barbare Jurjevčič. CKV
  • 12. december 2018 ob 17. uri v CKV: Povsod je luč: Beremo Cankarja in pogovor z lutko Ivana Cankarja. TDB, CKV
  • 12. december 2018 do 19.18 v CDV: Povsod je luč: Koncert: Povsod je luč…. GŠV, ZIC
  • 13. december 2018 ob 19. uri v CDV: Koncert. GŠV, ZIC
  • 17. december 2018 ob 19.30 v CDV: Slavnostni koncert, predstavitev zbirke zbor. skladb: Ivan Cankar, Tomaž Habe: Rondo hrepenenja. JSDK OI Vrhnika, Univerza v Ljubljani, ZIC
  • 19. december 2018, ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 20. december 2018 ob 19. uri v CDV: Proslava s kulturnim programom: Dan samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem letu 2018. OV, ZKD, ZIC
  • 21. december 2018 ob 19. uri v GŠV: Predstavitev zbirke pesmi Nadice Grozdanove Panič in Dejana Mesca: Od pomladi do jeseni. GŠV
  • 26. december 2018 ob 7.30, Vrzdenec-Vrhnika: 20. pohod Po poteh Cankarjeve matere. DLNON, PD Horjul, CKV
  • 26. december 2018 ob 17. uri v Močilniku: 120. Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • December 2018: Vrhnika.: Izid zbornika: 30-letnica zbora Ivana Cankarja Vrhnika. MePZIC
  • December 2018 v CKV: Razstava ročnega dela: Ivanova skodelica. KvaKvačkaš, Bojan Mavsar
  • December 2018 v CKV: Razstava portreta Nine Sikirić: Ivan Cankar s skodelico kave. CKV
  • December 2018 v CKV: Razstava kaligrafskih izpisov iz Cankarjevih del. CKV, vrhniške kaligrafinje
  • Cankarjevo leto 2018 na Vrhniki: Celoletno zbiranje knjig slovenskih avtorjev: Podarimo knjigo, podarimo slovensko besedo, Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, KPV, Depo