Preko Palestine in Izraela okoli Afrike in čez Atlantik v London

26. aprila so begunci končno izvedeli, da bodo lahko odpotovali v Palestino. Ob Sueškem prekopu so se z avtomobili odpeljali naprej in že v mraku prišli do El Kantare. Čez kanal so morali v čolnu, ker mostu čez prekop ni bilo. Tam se je celotna jugoslovanska vlada znašla v Sinajski puščavi v primitivni baraki, ki so ji domačini rekli oficirska kantina. Od naporne poti so bili vsi zelo žejni, na voljo pa so imeli le nekaj piva in whiskey. Na koncu se je vse le uredilo: »Minister Snoj, ki je v Sloveniji vodil prehrano, je tudi v kantini prevzel nalogo, da jugoslovansko vlado nasiti. S COOK-ovim zastopnikom sta se nekaj pomenila v nemščini in kmalu sta prišla dva velika jerbasa polna jestvin, šunke, kruha, sira in sadja in razglašeno je bilo tudi dovoljenje, da smemo svobodno naročevati pijačo, ker da so odkrili nove tajne zaloge.«120