člani ansambla Svetlin

Ansambel Svetlin se je razvil iz inštrumentalnega tria z diatonično harmoniko, ki so ga sestavljali Babenkovi bratje iz Spodnjega Tuštanja Aleš, Tomaž in Andrej Svetlin. Preberi več
V širši javnosti se je trio Svetlin pojavil leta 1989 na prireditvi Nocoj bo en lep večer na Viru pri Domžalah. V letu 1996 se je trio preoblikoval v kvintet z mešanim pevskim duetom. Ustanovni člani so bili poleg bratov Svetlin še Marko Kavtičnik, Mitja Sever in Ksenja Štalic. Posneli so več zgoščenk v slovenskem in nemškem jeziku. Ansambel je nastopal v vseh pomembnejših radijskih in televizijskih oddajah ter prireditvah, nastopa pa tudi v tujini, predvsem v Švici, Avstriji, Južni Tirolski, Italiji, Belgiji in Nemčiji.