Lekarna: prostor, kjer se je Andrijanič počutil kot doma

Drago Andrijanič, magister farmacije, je kupil lekarno »Pri angelju« leta 1906 od Simeona pl. Sladoviča. Delovala je na današnjem Glavnem trgu. V prostoru je bil kip angela, po katerem je lekarna nosila ime. Potem ko je leta 1926 kupil hišo na današnji Rozmanovi ulici, je leta 1938 v pritličju uredil tudi lekarno. Načrt za novo lekarno in njeno opremo je izdelal arhitekt Marjan Mušič. Boris se je očetu pri delu v domači lekarni pridružil po končanem študiju farmacije na farmacevtskem odseku Filozofske fakultete v Zagrebu. Sprva je po letu 1935 opravljal dveletno prakso, po opravljenem državnem strokovnem izpitu leta 1937 (pridobil naziv magistra) in petih letih dela pa je lahko že v letu 1942 lekarno vodil povsem samostojno.