Družina: mladost in obdobje šolanja

Boris Andrijanič se je rodil 8. decembra 1910 v Novem mestu očetu Dragu (Dragotinu) in materi Dori, roj. Matešić. Rod Andrijaničev izvira iz obmorskega mesteca Bakar v zaledju hrvaške Reke. Borisov oče, po izobrazbi magister farmacije, je prišel v mesto ob Krki leta 1906, ko je kupil lekarno »Pri angelju«. Imel je še starejšo sestro Nedo, ki se je poročila s skladateljem Marjanom Kozino.

Preberi več

Osnovno šolo je Boris Andrijanič zaključil v Novem mestu. S štirinajstimi leti se je vključil v novomeški Sokol, obiskoval je tudi Glasbeno matico, podružnico Novo mesto, kjer je v šolskem letu 1924/1925 igral klavir. Gimnazijo je obiskoval v Novem mestu in Ljubljani, kjer je leta 1930 maturiral. Šolanje je nadaljeval v Zagrebu, kjer je leta 1935 diplomiral na oddelku farmacije Filozofske fakultete. Po dveletni praksi v očetovi lekarni je v letu 1937, po opravljenem državnem strokovnem izpitu, pridobil naziv magister farmacije.

Marjeta Bregar

Klementina Kolarek

Ključne besede

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis