skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  
Slikar in oblikovalec mag. Blaž Slapar z Gorice pri Moravčah, je že vrsto let sodelavec Društva rokodelcev Moravške doline. Rokodelkam je oblikoval logotip in celostno grafično podobo ter njihovo prvo knjigo Roka ustvarja, snuje srce, pomaga na prireditvah in razstavah. Preberi več
Po končani srednji šoli za oblikovanje je nadaljeval študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in leta 2007 pod mentorstvom izr. profesorja Zdravka Papiča in red. profesorja Staneta Bernika diplomiral z delom Živali v podobah v ilustraciji na Slovenskem po letu 1945. Za diplomsko delo je leta 2007 prejel Nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje za posebne umetniške dosežke. Po kratkem premoru se je vpisal na magisterij, kjer se je ukvarjal z Likovno strukturo filmske slike – oblikovanje filmske špice in s plakati. Svojo prvo samostojno razstavo je imel leta 2006 v Kulturnem domu v Moravčah. Leta 2008 je ob letu medkulturnega dialoga na povabilo evropske poslanke Ljudmile Novak razstavljal v evropskem parlamentu v Bruslju, ter v istem letu plakate s filmsko vsebino v prostorih Kina Vič. V preddverju Kinadvor je leta 2009 razstavljal filmsko drugo serijo plakatov  ter imel svojo drugo večjo razstavo v Poletnem gledališču Studenec.


Fotogalerija

Informacije

Ključne besede

SLIKARJI, SLIKARSTVO

Datum objave

09.11.2012 09:35

Zadnja sprememba

10.11.2012 09:19

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam