O prepisih igre

Originalnega rokopisa igre Ivana Kuharja ne poznamo, ob- staja pa nekaj znanih prepisov. Najstarejši prepis z vsemi petimi dejanji je nastal tik pred izvedbo igre v Kotljah, in sicer ga je na pisalni stroj prepisal Edo Vivod. Zadnja stran je opremljena s podatki o avtorju igre (Ivan Kuhar l. r.) ter krajem in datumom prepisa: Prevalje, dne 10. VI. 1937. Glede na datum prepisa, predvidevamo, da je Ivan Kuhar izročil svoj rokopis Edu Vivodu, da ga je pretipkal za potrebe izvedbe igre (za režiserko in igralce) in to gotovo v več izvodih s pomočjo indigo papirja. Predvidevamo tudi, da je prepis natančen, če je šlo za avtorjevo naročilo. Prepis ima 18 strani in je na neobičajnem formatu (po dolžini podaljšan A4, po širini pa zožen A4), kot je bilo takrat v navadi. Ohranjeni sta dve kopiji tega prvega prepisa, in sicer sta v lasti Mojce in Urške Petrič (pravnukinji Prežihovega Voranca, brata Ivana Kuharja).