Zemljevid

Igrali so sredi 60-ih let. Mišu Beganoviču in Viktorju Klofutarju sta se pridružila še Miro Lapanja in Anton Poljanec. Tudi pri njihovih začetkih je bil prisoten Nenad Antonič, ki jim je dal angleško množinsko ime, kakršna so bila takrat v modi. Njihova glasba je bila nekaj čisto novega za to okolje, bili so »težki frajerji«. Igrali so priredbe The Rolling stones, The Beatles, The Hollies itd … Tako kot drugi so tudi oni imeli velike težave z glasbeno opremo. Znajti so se morali sami, pomagal jim je še nek električar. Bobne so dobili od druge skupine, kot kitarski ojačevalec se je v sili uporabil tudi radio. Igrali so samo v Tržiču, z njimi bi kot klaviaturist lahko igral tudi že omenjeni Tone Remškar, vendar trinajstletniku takrat mama to ni dovolila. Vse skupaj se je končalo v drugi polovici šestdesetih let. Zaradi služenja vojaškega roka je prišlo do triletne pavze, kar je
bilo preveč, da bi še nadaljevali. Morda je njihova glasba za tiste čase preveč »dišala« po zahodu.

Nejc Perko