Ansambel Radia Tržič

Po vrnitvi iz vojske je Janko Meglič zaigral tudi v prvi postavi tega ansambla, ki ga je ustanovil Nenad Antonič, sodelavec Radia Tržič, kjer je pokrival predvsem področje kulture. Bil je njihov menager. Tudi sam je bil glasbenik, za svojo dušo je pisal tudi pesmi. Klavir je igral Boris Eržen, kasneje se jim je pridružil znani Marjan Ogrin s trobento, Andrej Arnold je igral saksofon, (?) Kodrič pozavno in Brane Bučar bobne. Pela sta danes znani slikar Nejc Slapar in Franci (Frenk) Bobič. Že v začetku so imeli veliko nastopov, vrsto let so igrali npr. tudi na Gorenjskem sejmu v Kranju.

Veliko nastopov je bil mdr. tudi vzrok, da se je zasedba ansambla veliko spreminjala. To je veljalo tudi za pevke. Z ansamblom so npr. prepevale Mia Fister, Zlatka Karo, Majda Jazbec, Irena Kohont, Sonja Gabršček, znanim pevskim imenom dodajmo še domačina Janka Ropreta. Tone Remškar se spominja zadnjega obdobja delovanja skupine, kamor je prišel spomladi 1971. Poleg njega na bas kitari so takrat igrali še omenjeni Marjan Ogrin, Boris Eržen, ki ga je za čas služenja vojaškega roka zamenjal Milan Fajfar iz Radovljice, pel je Janko Ropret, na bobnih pa je bil Drago Peteh, pridružil se je tudi Miro Sršen iz Domžal. Spominja se, da so od pomladi 1971 do jeseni 1972 imeli podpisano pogodbo za vsakodnevni koncert v dvorani Kazina na Bledu (z izjemo enega dne v tednu). Igrali so instrumentalno in vokalno instrumentalno glasbo. Spominja se evergreenov, npr. Moonriver, Larina pesem, Marjan Ogrin je na trobento igral Tišino, Janko je odpel Strangers in the night, Yesterday, peli so tudi v nemščini in italijanščini.

V sredini 70-ih je kot humorist z njimi nekajkrat nastopil tudi Boris Kuburič, ki je takrat (od leta 1974 naprej) že imel svojo lastno humoristično oddajo na Radiu Tržič. Z njim je bila Marjeta Klemenc z Raven. Organizatorji plesov v Kazini so v drugi sezoni postali ambicioznejši in so prirejali koncerte uveljavljenih solistov, oni pa so bili spremljevalni ansambel. Spremljali so Marka Novosela, Radojko Šverko, Iva Robiča, Alenko Pintarič, Ireno Kohont, spremljali so tudi plesni turnir. Po izteku te pogodbe so imeli turnejo po Sloveniji. Peli so Janko Ropret, Braco Koren in Sonja Gabršček, prireditve je vodil igralec Mirko Bogataj, ki je recitiral in govoril šale. Spominja se menedžerjev, s katerimi so imeli dobre in slabe izkušnje. Po tej turneji so prenehali. Janko Ropret in Marjan Ogrin sta se posvetila svojima karierama, ostali pa so še nekaj časa igrali po različnih zasedbah.

Nejc Perko

Nejc Perko