Zemljevid  

Ansambel bratov Goričan

Na fotografiji vidimo v postavi poleg bratov še bobnarja Edija Perka in pevko Nušo Hafner Goričan. Pri Goričanih doma se je veliko igralo, k njim je prihajal tudi znani harmonikar Vital Ahačič, ki jih je učil. Na začetku so igrali kot trio, ponudbe za nastope so začele prihajati. Igrali so na sindikalnih zabavah v tovarnah, v telovadnici Sokolnica na plesih ob koncih tedna, za pusta, na občnih zborih. Za silvestrovanje so velikokrat igrali v Hotelu Toplice na Bledu.
 
Poglavje zase je bila takratna oprema. Ozvočenje je bilo za današnje razmere nepredstavljivo. Mikrofon je bil na nekakšni palici, težak. Prevažali so se na tovarniških tovornjakih, ki so imeli ob straneh klopi, takega je imela npr. tovarna Peko. Tudi klavir je bil problematičen – če ga organizator ni priskrbel, je bil pianist Jože prost. Zanimivo je primerjati njihov ohranjeni programski list, ki se deloma še vedno pokriva z repertoarjem današnjih tovrstnih zasedb. Takrat je bila tudi praksa, da je bila pavza na vsake tri pesmi. Program so sproti prilagajali, glede na publiko, vedno pa so zaključili z Robičevo Srce, lahko noč.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Kategorije

glasba, ples

Avtor besedila

Nejc Perko

Kontaktne osebe

Nejc Perko

Ključne besede

GLASBA, Tržič, POPULARNA GLASBA

Datum objave

30.12.2019 13:51

Zadnja sprememba

30.12.2019 13:14

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam