Šarabonov kvintet

Skupaj so prvič zaigrali leta 1949, na prireditvi ob zaključku šolskega leta. Ker so takoj sledile ponudbe za igranje, so s tem
nadaljevali. Kot je povedal vodja ansambla, Franci Šarabon, je Vilko Avsenik pri njih prvič slišal sozvočje trobente in klarineta, kar je kasneje krasilo Avsenikovo glasbo. Znani so bili po tem, da sta med pavzami Franci in Mato sama zabavala občinstvo z napevi, ki se jih je Mato večinoma sproti izmišljeval. Najbolj je vžgala Debeli Žan in suhi Fran. Če sta slučajno pozabila na to, ju je občinstvo samo spomnilo. Skupaj so igrali do leta 1952 ali 1953, ko je Franci odšel na služenje vojaškega roka.

Nejc Perko

Nejc Perko