Zemljevid
Domačini Barbari, pravijo kar Barbka. V eni zimi splete od dvajset do trideset korb, za vnuke je pogosto spletla male korbce in jih posebno skrbno okrasila. Preberi več
Za izdelavo pletene košare potrebuje le žepni nožič, s katerim obeli ogrodne leskove palice in olupi prekuhan srobot. In seveda obilo dobre volje ter zelo dobro poznavanje narave, košare in cajne se namreč pletejo z letnimi časi. »Že poleti so spraševali, ali jim lahko spletem košaro. A od nekdaj se jih je pletlo pozimi,« poudari Barbka. »Takrat je les primeren, jaz temu pravim spočit, in ljudje na kmetijah so imeli več časa.«

košare, PLETENJE