skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  
Fiat je že od začetka proizvodnje iskal načine in oblike kooperacije z avtomobilskimi industrijami na drugih, tujih trgih. Preberi več
Tako je na primer v Nemčiji proizvodnja fiata 508 potekala v kooperaciji z NSU. V Angliji je potekala montaža po licenci z originalnimi sestavnimi deli pod imenom FIAT England London. Na Češkoslovaškem so se prodajali pod imenom Walther Junior. V Madridu je bila licenčni proizvajalec Balille Fiat Hispania.

Najpomembnejša pa je licenčna proizvodnja Balille v Franciji. Že leta 1932 so v Parizu predstavili Fiat 6CV ali Fiat 508 transalpina. Na francoskem trgu je že bila močna konkurenca malih avtomobilov, zato se je morala karoserija novega 6CV čimbolj prilagoditi okusu francoskih kupcev.
 
Zanimiva je tudi kooperacijska proizvodnja Balille na Poljskem. Nastane »Polski Fiat d.d.« Proizvajajo celotno paleto modelov Fiat 508, s tem da na masko hladilnika, kjer smo bili navajeni napisa Balilla, postavijo napis »Junak«.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Ivan Marković
Laura Chersicola
Sergej Čehovin

Ključne besede

Balilla, Fiat 508, RAZSTAVE, stari avtomobili

Datum objave

27.12.2012 09:50

Zadnja sprememba

27.12.2012 15:20

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam