Zemljevid  

Angela Ferjan - Bilo je dosti dela in le malo zabave

Vsebino predstavlja zgodba Bilo je dosti dela in le malo zabave, ki jo je napisala Angela Ferjan in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih zabavali.

Preberi več

Avtorica, ki je bila rojena v Vodicah, se je s starši leta 1930 priselila na Jesenice, najprej na Javornik in nato v mlin na Stari Savi. Na ta čas ima lepe spomine. Spominja se, kako sta z bratom v času Jožefovega sejma na Stari Savi pomagala kramarjem voziti njihovo kramo, da sta zaslužila kakšen dinar. Spominja se tudi praznikov in igranja tenisa na vrtu za graščino, kjer sta z bratom pobirala žogice in tako spet nekaj zaslužila. Po vojni se je še nepolnoletna zaposlila v železarni, kjer je ves čas delala na personalnem oddelku. Poročila se je po mamini volji z izbrancem svoje pokojne sestre, ki je bil od nje precej starejši. Igral je harmoniko na veselicah in ob večerih je bila sama doma. Ko je ovdovela in se upokojila, je šele zaživela. S prijateljico sta hodili skupaj na Debeli rtič in v toplice. Dokument vsebuje tudi fotografijo treh sestričen leta 1965, ki je last Angele Ferjan.  

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Kontaktne osebe

Nataša Kokošinek

Ključne besede

Jesenice, kulturna dediščina, LOKALNE SKUPNOSTI, krajevna zgodovina, ZGODOVINA, ETNOLOGIJA

Datum objave

21.05.2020 10:52

Zadnja sprememba

27.03.2020 10:26

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam