Zemljevid
Ali ste že kdaj srečali levičarko, ki plete in kvačka enake vzorce kot desničarji? Alma Kerč, iz Vira pri Domžalah je levičarka. Preberi več
Si predstavljate, koliko truda je potrebnega, da se vzorci na njenih jopicah, kapah, rokavičkah naredijo prav, plete pa v nasprotni smeri, ki smo je mi navajeni. Včasih se usede s prijateljicami in razmišljajo, kako naj bi tekel vzorec z desne v levo. Za levičarje to zelo zahtevno. Alma si vzorec v glavi preslika v nasprotno smer in igle stečejo. Kolegice in prijateljice se na rokodelskih delavnicah čudijo lično spletenim jopicam in pisanim kapam.

PLETENJE, ROČNA DELA