Alja Furlan

Alja Furlan se je rodila leta 1971. Leta 2001 je v samozaložbi izdala pesniški prvenec Objemanja, leta 2004 pa zvočno knjigo s poezijo in avtorsko glasbo Alana Jakina z naslovom Odmev kapljic. Pred tem je svojo poezijo in kratko prozo objavljala v Primorskih srečanjih ter kar nekaj let uspešno sodelovala na natečaju založbe Litera – vitez pesniškega turnirja. Veliko njenih pesmi je bilo uglasbenih. Danes je avtorica več kot petnajstih knjig za otroke in mladino. Občasno piše jutranje misli za Radio Robin, veliko sodeluje z vrtci in s pedagogi, vodi tudi delavnice pisanja. Svoje slike (oljne pastele, praskanke in kolaže) je šestkrat samostojno razstavljala. Trenutno se posveča projektu Pravljice po meri ter se kot »learning coach« otrokom pomaga lažje in uspešnejše učiti.