Albina Sršen - Paberki iz let mojega šolanja na Jesenicah

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Paberki iz let mojega šolanja na Jesenicah, ki jo je napisala Albina Sršen. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Preberi več

Albina Sršen se je na Jesenice priselila z Dolenjskega. Avtorica v zgodbi opiše spomine na prvi šolski dan in šolska leta na Jesenicah. Opiše tudi pot v šolo in preživljanje prostega časa v mestu ter dogodivščine z vrstniki. V prispevku tako spoznamo Jesenice v petdesetih in šestdesetih letih preteklega stoletja. Dokument vsebuje tudi fotografijo razglednice Jesenic leta 1930 (foto F. Vilman), ki jo hrani  Gornjesavski muzej Jesenice, in razglednico Čuferjeve gostilne in trgovine z bencinsko črpalko (last Dušana Prešerna), ki je bila poslana med leti 1941 in 1945.

Albina Sršen

krajevna zgodovina, Jesenice, ETNOLOGIJA, ŠOLSTVO