skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Agresiven marketing

Agresivnejša ekonomska propaganda, s katero je časopisna hiša ponujala svoje storitve, je imela zasluge za povečano naklado (jeseni leta 1963 je namreč poskočila na 15.000 izvodov) in vsebinski razcvet časnika. Izboljševale so se delovne razmere zaposlenih, skozi to pa tudi kakovost člankov. Objavljali so vse več kakovostnih reportaž iz tujine, potopisnih člankov in ostalega zanimivega ter sprostilnega branja. Toda – družbeni razvoj je Celjski tednik postavil pred nove preizkušnje.

Preberi več
Urednik Tone Maslo je v član­ku »Za boljše obveščanje v komuni« decembra 1963 o vlogi Celj­skega tednika med drugim zapisal: »Če je to glasilo v preteklosti še v nekem smislu odgovarjalo razvojnim potrebam občin celjskega okraja na področju informiranja, lahko sedaj odločno trdimo, da danes, zaradi raz­vejanega in pestrega življenja v ob­činah in zaradi vedno večje potrebe po informiranju občanov, tega po­slanstva ne more več učinkovito opravljati v tej obliki in obsegu. List je premajhen, da bi številnim problemom vsake od 11 občin v okraju posvetil toliko prostora, da bi zadoš­čal sodobnim potrebam po informi­ranosti občanov v vseh občinah.«
Uredništvo je skušalo politične strukture prepričati o nepotrebnem razsipanju denarja in drobljenju sil, do česar bi utegnilo priti na­stati z ustanavljanjem novih občinskih gla­sil. Predlagali so, da bi ustanovili »koordinirano ko­munsko informativno službo« v korist vseh občin celjske­ga okraja in na ta način zadostili po­trebam obveščanja v vseh občinah na najbolj ekonomičen način. Celjski tednik naj bi imel posebne izdaje za štiri regionalna po­dročja v okraju, in sicer: celjsko, sa­vinjsko, spodnje posavsko in šmar­sko. Toda - par­cialni interesi občinskih struktur so, kot je kasneje pokazal čas, že v kali zatrli tovrsten poskus organizacije »pokrajinskega tiska« in dobre ideje Toneta Masla so ostale zgolj v fazi zapisanih predlogov.

Fotogalerija

Informacije

Kategorije

družba

Avtor besedila

Janko Germadnik

Ključne besede

ČASNIKI, ČASOPISI

Datum objave

17.11.2010 14:33

Zadnja sprememba

21.02.2018 07:46

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam