22. Gradovi kralja Matjaža

KFD 95/2014_15. FEBRUAR 2014_ Preberi več
Drugi sklop iz serije GKM je bil ambiciozno nastavljen, a je Občina Črna izvedla le priložnostni poštni žig in obvestilni material. Naročilo osebnih poštnih znamk in dotisk na kuverto je izvedel KFD v samozaložbi. Za popolnitev znaka in spremljevalni program smo kot osnovno barvo za leto 2014 določili sinje modro barvo v kombinaciji z zlato. Motiv klečeče mladenke, povzet iz fotografije Toma Jeseničnika, je pozdrav lepoti, ustvarjalnosti in poklon Črne, valilnice slovenskih olimpijcev, XXII. zimskim olimpijskim igram v Sočiju. Vzporedno je bilo izdanih še 10.000 razglednic za trajno rabo v konceptu filatelistične maksimum karte, a brez oštevilčenja KFD, ki se bo uporabljala kot univerzalna vstopnica in razglednica za prireditve v naslednjih letih.

Borut Bončina

FILATELIJA